logo mobile

logo blank

 

 

 

 

Pinatas

Pinatas zijn een leuke aanvulling op kinderfeestjes. Van origine is het een Mexicaanse traditie, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder.

De pinata's zijn gevuld met 50 individueel verpakte snoepjes en een paar flinke handen confetti. Kinderen moeten deze snoepjes er uit krijgen door ofwel de pinata in stukken te slaan met een stok of door de lintjes aan de onderkant te gebruiken.

U dient te zorgen voor een stevig ophangpunt en touw om de pinata te kunnen ophangen.

De volgende modellen pinatas zijn te bestellen:

  • Assepoester pinata, 35x35x10cm
  • Bloem pinata, 50x50x12cm
  • Spongebob pinata, 35x35x10 cm
  • Dinosaurus pinata, 40x30x25 cm
  • Eigen afbeelding op pinata, 35x35x10 cm
  • Ezel pinata, 40x18x50 cm
  • Raceauto pinata, 50x25x20 cm
  • Schatkist pinata, 30x20x35 cm
  • Zon pinata, 50x50x10 cm

 

Wat is een pinata?

Een pinata is een felgekleurd figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeau's.

Pinatas komen van oorsprong uit Mexico en worden daar gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De pinata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen.

De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt.

Wat is een pullstring?

Onder de pinata hangt een bundel lintjes. Slechts één van deze lintjes is verbonden met het valluikje onder de pinata. Alle andere lintjes zijn 'nep'. Om de beurt mogen de feestgangers aan een lintje trekken, net zolang tot iemand aan het juiste lintje trekt en zo de pinata opent. De inhoud van de pinata zal dan via het luikje uit de pinata vallen.

Het voordeel hiervan is dat men de pinata niet kapot hoeft te slaan. Zo kan de pinata bewaard worden als herinnering aan een leuk feest.

De pullstring is vooral ook geschikt voor de kleinere feestgangertjes. Die nog niet de kracht en coördinatie hebben om een pinata stuk te slaan.

Pinatas voor losse verkoop enkel op afhaal basis

 

078Ballon op Twitter

Nieuws & aanbiedingen

Mis geen enkele aanbieding en update van 078Ballon.
Schrijf je in voor de GRATIS nieuwsbrief (max 6x per jaar).

 

Neem contact op

Elzenlaan 4
3319 XB Dordrecht
Nederland

078-7850467
06-44446658